menu
Word Lid
Faciliteiten Stommiteiten

Wandeling door de stad op zondag 22 oktober! Wees er bij!

We wandelen op zondag 22 oktober door Ronse, in samenwerking met Voorpost, omdat er terug commotie is ontstaan omtrent de faciliteiten en de toepassing ervan.

Opnieuw is een groep fransdolle inwoners erin geslaagd de verkeerde toon te leggen op dit grote probleem. Daar waar het erom gaat de faciliteiten afgeschaft te krijgen - wat de overgrote meerderheid van de bevolking via de gemeenteraad in 2017 heeft gevraagd! Een groep die zichzelf verheven voelt boven de mening van de bevolking en zichzelf 'Renaix bilingue' noemt heeft de stad en dus haar inwoners, gedagvaard tot het betalen van de niet onaardige som van €24.000 per dag.

60 jaar om aan te passen!

Nu is zowat iedereen ervan overtuigd dat deze voordelen voor de franstaligen al 60 jaar lang nefast zijn voor de stad, voor de economische en socio-demografische ontwikkeling. Negatief voor stadspersoneel, politiemensen en administratie! Behalve enkele geitenwollen linkiewinkies en de rest van een haast verdwenen ras van hardcore franssprekenden voor wie de tijd bleef stilstaan in 1963, weet iedere Ronsenaar dat de taalfaciliteiten beter afgeschaft dienen te worden.

Terugkeren naar de toestand van de jaren 70 van vorige eeuw toen zelfs de namen van de steden op de wegwijzers op de Grote Markt werden vertaald, al was er slechts 1 letter verschil, is te gek voor woorden! Het Vlaams Belang zal alles in het werk stellen dat dit niet gebeurt. 

Franstaligen kregen 60 jaar de tijd om zich aan te passen aan een natuurlijke evolutie maar weigerden maar 1 druppel water in de wijn te doen! 

Dat het noodzakelijk is om te blijven strijden ondervinden we elke dag in het sociaal leven in de stad. De omvolking leidt ertoe dat onze taal voor de zoveelste maal onder druk komt te staan. 

Op bestuurlijk vlak moeten we stellen dat er door de laatste bestuurscoalities niet actief werd opgetreden tegenover een mogelijke oppositie tegen de afschaffing van de faciliteiten. Tegen een sluipende en heimelijke verfransing via o.a. tec, spoorwegen, pakjesbezorgers, eentalig franstalig personeel bij de grootdistributie, enz..... werd niet opgetreden, integendeel, het bestuur onder Dupont heeft jarenlang de franstaligen beloond via het handelspandenfonds. Eén van de enige zaken die ze stelde was de taalhoffelijkheid. Dit is echter de grootste larie aangezien iedereen weet dat dit erop neerkomt dat de Vlaming altijd het onderspit delft en moet overstappen op de taal van degene die tegenover hem staat - gewoonlijk het Frans! Dit alles gebeurde alleen om electorale redenen (vooral CVP en CD&V lieten zich betrappen op franstalige propaganda!).

Binnen enkele maanden zal de nieuwe verkiezingsstrijd losbarsten! VLAAMS BELANG is terug van de partij en zet alle middelen in om te scoren zoals het in het verleden ook deed. Vergeet dit niet, ga zeker naar het stemlokaal en stem met uw hart. MAAK ONS OPNIEUW GROOT, DAN KRIJGEN ZE ONS NIET KLEIN!

https://ronse.vlaamsbelang.org/

https://www.facebook.com/VBRon...

Joost Hysselinckx, lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF