menu
Word Lid
Getuigenis van een Ronsese dame

Veiligheid in onze straten.

2020

Watermolenstraat: Na een avondje genieten op een terras op het Klein Marktje stappen we met vrienden naar huis, de vrouwen voorop. Een wagen rijdt ons voorbij, de bestuurder en passagier zijn mannen van vreemde origine, het raampje wordt opengedraaid en mijn vriendin en ik worden uitgescholden voor het vuil van de straat. Zomaar, uit het niets.

2020 – 1 dag later

Delhayeplein: Nog even snel, ‘s avonds, naar het winkeltje aan de Q8. Drie mannen van vreemde origine blokkeren me de weg, beginnen naar me te roepen – vlaamse scheldnamen leren ze snel aan. Gelukkig rijden op dat moment enkele wagens voorbij en kan ik ‘ontsnappen’ aan die vernederende intimidatie.

En dit bovenstaande geval is geen eenmalige gebeurtenis.

2021

Bruulpark: hetzelfde scenario. Alle bankjes volzet met – hoe raad je het – mannen en jongeren van vreemde origine. Elke (letterlijk) tien stappen scheldnamen en opmerkingen naar je hoofd geslingerd krijgen. Om van de vuile blikken nog te zwijgen.

2021

Wijnstraat: een vijftal jongeren van vreemde origine, lopen midden de straat, vertikken het opzij te gaan en dreigen de auto te beschadigen. Mijn man en ik stappen even verder uit, en worden terug uitgescholden voor racist en krijgen een eindeloze reeks scheldnamen naar ons hoofd geslingerd. Wel inventief, ik heb er enkele onthouden..

Dit zijn enkele van de eindeloze reeks voorvallen die zich (bijna dagelijks) voordoen als je als vrouw alleen door je eigen stad loopt.

En het is zeker niet zo dat ik snel bang of onder de indruk ben, maar als er 3, 4 of meer vreemdelingen voor je staan is mijn zelfverzekerdheid en veiligheidsgevoel ver te zoeken.

Het is niet gezond je geïntimideerd te voelen zodra je je deur uitstapt. Het is niet gezond dat je met je hoofd naar beneden je stad moet doorkruisen, of je hond moet gebruiken als buffer, of je telefoon constant in je hand moet nemen, of toch wel iets minder leuke kledij aantrekt vooraleer je ‘s avonds nog buitenkomt.

Om in te pikken op 1 van de standpunten van onze partij: Dit moet stoppen! Weg met de zachte aanpak, ook tegenover de ‘hangjongeren’. Ook intimidatie moet strafbaar worden. Gedaan met zwijgen. Geef de politiediensten meer middelen om dit intimiderend gedrag aan te pakken, vooraleer het resulteert in criminaliteit en fysiek geweld.

En vrouwen: het is genoeg geweest. We mogen deze intimidaties nooit aanvaarden als normaliteit in onze mooie stad! Verhef uw stem zodanig dat we terug met opgeheven hoofd en een veilig gevoel mogen zijn wie we zijn, mogen zijn hoe we zijn! Like Vlaams Belang! Stem Vlaams Belang!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF